Prihlásenie / Registrovať
Dúhové, biele a čierne Botas Classic – predpredajová zľava 20 Є

Tipy na letné outfity a cestovanie od Pavlíny Louženskej

Nedávno sme prežili krásne popoludnie v okolí Letenských sadov s Pavlínou Louženskou, ktorá si na nás urobila čas aj napriek svojmu nabitému programu. Pavlína je veľkou milovníčkou módy, a preto sme si medzi fotením najobľúbenejších párov Vasiek, nemohli nechať ujsť možnosť ju vyspovedať a opýtať sa jej na nejaké tipy na štýlové letné outfity.

outfit s Vaskami Pinky

outfit s Vaskami Pinky

Pavlína spomína na to, že keď bola malá, verila v jednorožcov, no neskôr sa naučila veriť sama sebe. Uvedomila si aj to, že v spoločenstve je sila. Aj preto založila skupinu #HolkyzMarketingu, ktorá má dnes už viac ako 22 000 členiek. Pavlína sa dlhodobo venuje marketingu a businessu v startupových projektoch. V štúdiu manGoweb má na starosti stratégie, pre Google zoraďuje startupy, zaujíma sa aj o inovácie na školách. Je členkou správnej rady Transparency International.

Pavlína, vieme o tebe, že máš veľmi rada módu a podporuješ tvorbu lokálnych českých značiek a návrhárov. Aké outfity si si vybrala na dnešné fotenie?

Na fotenie som si pripravila tri rôzne outfity. Nakombinovala som ich k Vaskám tak, že sú vhodné aj na bežné nosenie. Prvý outfit je kombináciou krásnej modrej sukne doladenej svetlým topom, ako druhé si oblečiem moje obľúbené šaty. Do tretice som si vybrala nohavice - ide o outfit, ktorý sa hodí napríklad aj do práce.

Sú v týchto outfitoch zakomponované aj nejaké zaujímavé kúsky od českých návrhárov alebo značiek?

Ako prvú tu mám modrú sukňu s vysokým pásom doladenú topom. Svetlý crop top vo veľkosti 42? Ďakujem Ivke z Odivi, že mi ho ušila. K sukni s vysokým pásom, ako je táto z COS, je ideálny. Mimochodom, táto sukňa má vrecká, a tak je pre alergikov ako som ja počas jari vysnívanou záchranou. Zmestia sa do nej dva balíčky vreckoviek a k tomu aj balenie Xyzalu.

Druhý outfit by som charakterizovala ako smart casual. Čierne sako som objavila v Paríži a je z kolekcie, ktorú navrhla bývalá šéfredaktorka francúzskeho Vogue, Carine Roitfeld. Doladila som ho brošňou s nápisom“”, ktorú som si doniesla z WebSummitu – ide o jednu z najväčších IT konferencií na svete, “” ktorej cieľom je, aby bol svet technológií otvorenejší. Myslím, že nič nevystihuje môj život lepšie, než pokus spojiť Vogue, diverzitu a IT v jednom outfite. A to, že mám oblečené nohavice, ktoré sú oficiálne z loungewear kolekcie pre lookbook, ktorý fotíme počas pandémie, je naozaj symbolické.

Tieto šaty sú od českej návrhárky Zdeňky Imreczeovej a sú jedny z mojich najobľúbenejších. Na Zdenke si nesmierne vážim to, že dokáže šiť šaty pre každodenný život. Vie, že dievčatá majú prsia aj zadok. Chápe, že nesmie byť vidieť, keď sa potíme, pričom nemáme čas nosiť šaty pravidelne do čistiarne. Keď ich nosím v zime, skryjem pod ne vrstvu termoprádla od Uniqlo, v lete ich pre zmenu dolaďujem výraznými doplnkami.

Vasky sú spojené s cestovaním, kam by si v nich najradšej vyrazila ty?

Priala by som si, aby som ich mohla vziať kamkoľvek do zahraničia, čo mi, žiaľ, súčasná situácia nedovoľuje. Chýba mi cestovanie. Zvyčajne som preč aspoň dvakrát do mesiaca. Lietam pracovne po startupových súťažiach, alebo s priateľom ochutnávame jedlo v reštauráciách, ktoré poznáme z Chef's Table, preto je teraz ‚byť doma‘ tak trochu šok. Veľmi by som sa chcela vrátiť späť do Lisabonu. Lisabon je oxymoron: je to najpokojnejšie a súčasne najrušnejšie miesto, kde som kedy bola. Dá sa tam celý deň sedieť na pláži, piť portské víno, hoci je to jedno z najväčších startupových miest v Európe, kde sídli napríklad e-commerce gigant Farfetch.

A aké miesto, z tých, čo si navštívila, bolo najkrajšie a chcela by si sa tam vrátiť?

Všetky boli pekné! (To je klišé, sakra.) Ale kedykoľvek by som sa znova vrátila na kanadské jazera do Rocky Mountains, do Toskánska na steak k pánovi Dariovi, na Azorské ostrovy s batohom, alebo do New Orleans na južanskú svadbu. Avšak, aktuálne sa s priateľom rozprávame o návrate do Japonska: chceme vidieť Kjóto, kde cítiť osamelý smútok ako od Murakamiho, viesť sa Šinkansenom za stavbami, ktoré navrhol Tadao Andó a kúpiť si tenisky v Atmos. A samozrejme, nevieme sa dočkať japonskej kuchyne.

outfit s Vaskami Blossom

outfit s Vaskami Blossom

Fotenie s Pavlínou bolo super, všetky outfity boli pre Vasky Pinky,Blossom a Beige ako stvorené. Celé spoločné popoludnie sme si veľmi užili. Ak by ste sa o Pavlíne chceli dozvedieť viac, navštívte jej blog pavlinaspeaks.com, Twitter alebo Instagram, kde ju nájdete ako @pavlina_speaks. Na svojich sociálnych sieťach zdieľa zážitky a tipy nielen zo sveta módy, ale aj gastronómie.

zdieľať

Ďalšie príbehy

Nadčasová Vanilla: Prečo dať prednosť béžovej?

Nadčasová Vanilla: Prečo dať prednosť béžovej?

Či už hľadáte pohodlný pár na každodenné nosenie, alebo elegantný kúsok pre špeciálne príležitosti, ako prvá voľba sa často ponúka čierna. Tá však nie je jedinou farbou, ktorá vyzerá skvele v kombinácii takmer s čímkoľvek. Vystúpte z davu v decentnej béžovej!

Vkročte do jari vo Vaskách: 6 tipov na jarné topánky

Vkročte do jari vo Vaskách: 6 tipov na jarné topánky

Príroda sa prebudila zo zimného spánku. S tým prišiel aj čas na zmenu - rozlúčiť sa s teplou obuvou, nechať sa inšpirovať prírodou a rovnako ako ona privítať prichádzajúcu jar. Poďte sa pozrieť, ktoré Vasky vás budú sprevádzať pri jarných dobrodružstvách.

Od našich šičiek pre vás: Obujte nové Vasky baleríny!

Od našich šičiek pre vás: Obujte nové Vasky baleríny!

Výroba Vasek teraz žije jedným veľkým vypočutým želaním. Nielen mnohých zákazníčiek, ale aj našich milých šičiek. Tie si k univerzálnym Vaskám do mesta aj na výlety priali aj jedny špeciálne: Elegantný pár pre príležitosti, kedy je vzhľad dôležitejší ako nachodené kilometre. A tak prišli na svet baleríny Misty. Prvé rýdzo dámske Vasky. V 5 farbách, aby si každá vybrala tú svoju, a vo veľkostiach 35–42.

Ako zbaviť kožené topánky zápachu?

Ako zbaviť kožené topánky zápachu?

Predstava toho, že sa niekde budete musieť vyzuť, je pre vás rovnako nepríjemná ako zápach, ktorý sa hrnie z vašich topánok? Poďte sa s nami pozrieť, ako zatočiť s neľúbou vôňou obuvi a ako jej jednoducho predchádzať.

Vyskúšajte chôdzu „naboso“. Ako začať s barefootovou obuvou?

Vyskúšajte chôdzu „naboso“. Ako začať s barefootovou obuvou?

Hovorí sa, že kto sa raz začne obúvať do barefoot obuvi, už nechce inak. A niečo na tom bude. Špeciálna obuv s tenkou podrážkou a charakteristickým strihom, ktorý umožňuje voľný pohyb prstov, vám pomôže navrátiť prirodzený štýl chôdze aj zdravý postoj. Kým sa však vaše nohy, ktoré strávili celý život v bežnej obuvi, naučia zapájať tie správne svaly a využiť plný potenciál chodidla, je dobré im prechod na barefoot trochu uľahčiť.

Ľahký krok aj svedomie: Sú tu prvé vegan Vasky!

Ľahký krok aj svedomie: Sú tu prvé vegan Vasky!

Neraz sme od našich priaznivcov začuli, že by síce radi obuli svoje Vasky, ale k ich životnému štýlu a presvedčeniu skrátka pravá koža nesedí. A pretože sa každým svojim krokom snažíme posúvať dopredu, chvíľu sme sa s touto myšlienkou pohrávali, dlho skúmali a testovali, až sú konečne tu: úplne prvé 100% vegánske Vasky.

Ako sa starať o topánky v zime?

Ako sa starať o topánky v zime?

V zime dostávajú kožené topánky zabrať viac ako inokedy. Bez správnej starostlivosti môže topiaci sa sneh s posypovou soľou pekne zamávať so vzhľadom aj životnosťou topánok, dobrá správa ale je, že tomu môžete ľahko zabrániť!

Vasky prvýkrát prekročili hranice a je o tom počuť!

Vasky prvýkrát prekročili hranice a je o tom počuť!

Vo Vaskách objavili zákazníci cez 55 krajín. Pred časom firma ako taká prvý krát prekročila hranice a jej cesta nemohla viesť nikde inde než k najbližším susedom na Slovensko. Zlín a Partizánske sa spájajú ako v dobe, kedy u nás obuvníctvo rozkvitalo. Aj napriek tomu, že sú to iné miesta, smer Vasek zostáva rovnaký. Ručná výroba topánok, pri ktorých viete, kto a kde ich vyrobil.

Môj účet

Zabudli ste heslo?

Vytvoriť účet

Pohodlne sledujte vaše objednávky na jednom mieste a majte k nim ľahký prístup.

Už máte svoj účet? Prihlásiť sa