Prihlásenie / Registrovať
Dúhové, biele a čierne Botas Classic – predpredajová zľava 20 Є

Vasky prvýkrát prekročili hranice a je o tom počuť!

Vo Vaskách objavili zákazníci cez 55 krajín. Pred časom firma ako taká prvý krát prekročila hranice a jej cesta nemohla viesť nikde inde než k najbližším susedom na Slovensko. Zlín
a Partizánske sa spájajú ako v dobe, kedy u nás obuvníctvo rozkvitalo
. Aj napriek tomu, že sú to iné miesta, smer Vasek zostáva rovnaký. Ručná výroba topánok, pri ktorých viete, kto a kde ich vyrobil.

"Rozhodnutie expandovať s výrobou za hranice Česka a zároveň garantovať našim zákazníkom kvalitu, udržateľnosť, tradíciu, ručnú výrobu a pocit, že stále vyrábame doma, bolo jednoznačné. Ideme na Slovensko, k našim najbližším susedom, do Partizánskeho."

Obuvnícka tradícia v niekdajších Baťovanoch

Ako ste sa mohli dočítať aj v Forbes.sk, výber slovenskej lokality bol jednoznačný. Mesto Partizánske je známe svojou obuvníckou tradíciou. Pred druhou svetovou vojnou ho založili súrodenci Ján Antonín, Anna a Tomáš Baťovi na území obce Šimovany a vybudovali
tu prosperujúci obuvnícky závod. Nejakú dobu sa mesto volalo dokonca po nich - Baťovany.

Stavby aj firemná kultúra museli byť rovnaké
vo všetkých baťovských mestách
po celém světě. po celom svete. Práve preto sú dve mestá, v ktorých teraz Vasky vyrábajú svoje kožené topánky,
tak podobné.

Práca pre skúsené šičky a obuvníkov z Partizánskeho a okolia

To čo Vasky odlišuje od bežných kožených topánok, je ľudský dotyk. Každý pár prejde rukami až 12 skúsených remeselníkov, ktorí mu venujú svoju starostlivosť a mnohoročné skúsenosti.

“Na mojej práci sa mi páči to, že na výrobku, ktorý vzniká, mám určitý podiel svojej práce. A to je to, čo človeka teší a baví.
Bez poctivého remesla by to inak nešlo.”

V Partizánskom budeme pokračovať v tom, čo si Vasky predsavzali. Ako zaznelo aj na webe Startitup.sk z vysokého podielu ručnej výroby neustupujeme, preto budeme potrebovať okolo 40 obuvníkov a šičiek, ktorí budú pracovať najskôr na výrobe obľúbených kožených tenisiek Teny.
V budúcnosti sa na Slovensku budú vyrábať aj žiadané barefoot topánky, ktoré prinášajú pocit chôdze naboso a majú radu zdravotných benefitov.

Staré stroje z baťovskej dielne

Namiesto najmodernejších technológií sme dali prednosť generáciami osvedčeným strojom z baťovskej dielne. Náš najstarší stroj si dokonca pamätá prvú republiku!

K použitiu starých strojov sa vyjadril aj náš Václav Staněk pre TA3:

„Prednosť generáciami osvedčeným strojom z baťovskej dielne, ktoré už prešli mnohými opravami, sme dali predovšetkým z dôvodu udržateľnosti. Staré stroje sú kvalitné a nie je potrebné kupovať nové, ktoré by spĺňali rovnakú funkciu aj kvalitu ako tie z baťovskej éry.“

Slovensku sa snažíme ísť naproti nie len výrobou

O Vaskách sa písalo aj v niekoľkých ďalších médiách, ako napríklad v Trend.sk, Ekonomika.pravda.sk alebo Webnoviny.sk. Články v médiách nie sú jediným spôsobom, ako sa o nás môžete dozvedieť viac. Sledujte nás aj na slovenskom Facebooku
a Instagrame, kde zdieľame nové kolekcie, cesty našich zákazníkov vo Vaskách alebo tipy na výlety.

zdieľať

Ďalšie príbehy

Nadčasová Vanilla: Prečo dať prednosť béžovej?

Nadčasová Vanilla: Prečo dať prednosť béžovej?

Či už hľadáte pohodlný pár na každodenné nosenie, alebo elegantný kúsok pre špeciálne príležitosti, ako prvá voľba sa často ponúka čierna. Tá však nie je jedinou farbou, ktorá vyzerá skvele v kombinácii takmer s čímkoľvek. Vystúpte z davu v decentnej béžovej!

Vkročte do jari vo Vaskách: 6 tipov na jarné topánky

Vkročte do jari vo Vaskách: 6 tipov na jarné topánky

Príroda sa prebudila zo zimného spánku. S tým prišiel aj čas na zmenu - rozlúčiť sa s teplou obuvou, nechať sa inšpirovať prírodou a rovnako ako ona privítať prichádzajúcu jar. Poďte sa pozrieť, ktoré Vasky vás budú sprevádzať pri jarných dobrodružstvách.

Od našich šičiek pre vás: Obujte nové Vasky baleríny!

Od našich šičiek pre vás: Obujte nové Vasky baleríny!

Výroba Vasek teraz žije jedným veľkým vypočutým želaním. Nielen mnohých zákazníčiek, ale aj našich milých šičiek. Tie si k univerzálnym Vaskám do mesta aj na výlety priali aj jedny špeciálne: Elegantný pár pre príležitosti, kedy je vzhľad dôležitejší ako nachodené kilometre. A tak prišli na svet baleríny Misty. Prvé rýdzo dámske Vasky. V 5 farbách, aby si každá vybrala tú svoju, a vo veľkostiach 35–42.

Ako zbaviť kožené topánky zápachu?

Ako zbaviť kožené topánky zápachu?

Predstava toho, že sa niekde budete musieť vyzuť, je pre vás rovnako nepríjemná ako zápach, ktorý sa hrnie z vašich topánok? Poďte sa s nami pozrieť, ako zatočiť s neľúbou vôňou obuvi a ako jej jednoducho predchádzať.

Vyskúšajte chôdzu „naboso“. Ako začať s barefootovou obuvou?

Vyskúšajte chôdzu „naboso“. Ako začať s barefootovou obuvou?

Hovorí sa, že kto sa raz začne obúvať do barefoot obuvi, už nechce inak. A niečo na tom bude. Špeciálna obuv s tenkou podrážkou a charakteristickým strihom, ktorý umožňuje voľný pohyb prstov, vám pomôže navrátiť prirodzený štýl chôdze aj zdravý postoj. Kým sa však vaše nohy, ktoré strávili celý život v bežnej obuvi, naučia zapájať tie správne svaly a využiť plný potenciál chodidla, je dobré im prechod na barefoot trochu uľahčiť.

Ľahký krok aj svedomie: Sú tu prvé vegan Vasky!

Ľahký krok aj svedomie: Sú tu prvé vegan Vasky!

Neraz sme od našich priaznivcov začuli, že by síce radi obuli svoje Vasky, ale k ich životnému štýlu a presvedčeniu skrátka pravá koža nesedí. A pretože sa každým svojim krokom snažíme posúvať dopredu, chvíľu sme sa s touto myšlienkou pohrávali, dlho skúmali a testovali, až sú konečne tu: úplne prvé 100% vegánske Vasky.

Ako sa starať o topánky v zime?

Ako sa starať o topánky v zime?

V zime dostávajú kožené topánky zabrať viac ako inokedy. Bez správnej starostlivosti môže topiaci sa sneh s posypovou soľou pekne zamávať so vzhľadom aj životnosťou topánok, dobrá správa ale je, že tomu môžete ľahko zabrániť!

Tipy na letné outfity a cestovanie od Pavlíny Louženskej

Tipy na letné outfity a cestovanie od Pavlíny Louženskej

Tipy na letné outfity, cestovanie a oveľa viac...

Môj účet

Zabudli ste heslo?

Vytvoriť účet

Pohodlne sledujte vaše objednávky na jednom mieste a majte k nim ľahký prístup.

Už máte svoj účet? Prihlásiť sa